Kötelezhet-e a munkáltató a koronavírus védőoltásra?

2021. szeptember 22.

Nem vagy beoltva és félsz, hogy kirúgnak? Munkáltatóként attól tartasz, hogy a nem beoltottak miatt megbénulhat a céged? Be vagy oltva és attól félsz, hogy a nem beoltottak megfertőzik a munkatársakat? Lássuk hát, hogy 2021. szeptemberében hogyan áll a COVID-19 védőoltással kapcsolatos szabályozás?

Hogyan lehet egy védőoltás kötelező?

Érdekes kérdés a COVID-19 oltás kapcsán, hogy kötelezhető-e annak beadására a munkavállaló a munkáltató által. A döntés, hogy valaki beoltatja magát az egyén önrendelkezési jogának körébe tartozik, így csak különösen indokolt esetekben tehető kötelezővé az ilyen alapjog-korlátozás.

A magyar jogrendszerben a kötelező védőoltások az egészségügyi törvényben kerültek szabályozásra – a jogalkotó azonban a COVID-19 elleni oltást még nem emelte a kötelező védőoltások közé. Emiatt felvetődik a kérdés, hogy habár a jogalkotó nem fogalmazott meg általános kötelezést a koronavírus elleni oltás beadására, a munkáltató ezt jogszerűen megtehetné-e?

Kötelezővé teheti-e a munkáltató a koronavírus védőoltást?

Nem kötelezhető bármely munkavállaló a COVID-19 védőoltás felvételére

Habár a munkáltató feladata a biztonságos munkavégzés követelményeinek biztosítása, nem kötelezheti a munkavállalót a koronavírus elleni védőoltás beadására. Ennek az az oka, hogy az egészségügyi törvény kifejezetten miniszteri hatáskörbe utalja azon munkakörök meghatározását, amelyek betöltéséhez – a munkáltató költségére – védőoltási kötelezettség áll fenn. 

Ez természetesen nem akadálya annak, hogy a munkáltató biztosítsa az oltakozás lehetőségét, azonban a munkavállaló azt jogosan megtagadhatja és hátrányos következmény vele szemben emiatt nem alkalmazható, így például a munkáltató a beoltottság hiányára való hivatkozással nem szüntetheti meg egy alkalmazott jogviszonyát. 

Kötelező lehet-e munkahelyi koronavírus teszt?

Eltérő megítélés alá eshet viszont a kötelező munkahelyi tesztelés előírásának kérdése. Álláspontunk szerint a biztonságos és egészséges munkavégzés körülményeinek megteremtése érdekében a munkáltató elrendelheti a beoltatlan alkalmazottak számára a COVID-19 teszt elvégzését – viszont ennek feltétele, hogy belső szabályzatában lefektesse, hogy pontosan mely munkavállalók esetén kerül erre sor. Emellett a munkáltatónak meg kell határoznia azt is, hogy miért indokolt és arányos a tesztelés előírása. Fontos, hogy a vonatkozó adatvédelmi követelményeket a munkáltató köteles megtartani. 

A tesztelés ezzel szemben viszont nem írható elő olyan esetekben, amikor az nem a biztonságos munkavégzéssel biztosításával függ össze, pl. akkor, ha a munkavállaló egyébként is otthonról dolgozik. Ha a munkavégzéssel összefüggő okból válik szükségessé a tesztelés, a munkáltató köteles annak költségeit viselni. A munkavállaló csak abban az esetben köteles viselni a költségeket, amennyiben a tesztelésre valamilyen munkavégzéstől független körülmény miatt van szükség – pl. egy privát jellegű, külföldi utazás miatt. 

Mi a helyzet az egészségügyi dolgozókkal?

Az egészségügyi dolgozók esetében a kötelező oltás más megítélés alá esik. A vonatkozó kormányrendelet alapján az egészségügyi dolgozók kötelesek a védőoltás beadatására legkésőbb 2021. szeptember 15-ig. Kétdózisú oltóanyagok esetén csak az első dózist kötelező beadatni eddig az időpontig, viszont a második dózist felvétele is kötelező az orvos által előírt időpontban. A kötelező oltás alól csak az jelent kivételt, ha az egészségügyi dolgozó számára – orvosi szakvélemény alapján – egészségügyi szempontból ellenjavallt az oltás beadása. 

Bár a fentiek alapján csak szűk körben kötelező a COVID-19 oltás, nincs akadálya annak, hogy a Kormány később akár mindenki számára kötelezővé tegye azt. Ez viszont elég valószínűtlen, ugyanis az oltást eddig szinte sehol sem tették általánosan kötelezővé. Sokkal valószínűbb az, hogy a Kormány előbb a kötelező oltással érintett munkaköröket bővíti, például a közoktatási alkalmazottakra is. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Nyomtat